Detectiemethoden voor lekkage

Ons bedrijf Moorman Totaal Techniek is vooral in de regio Leiden actief, en maakt gebruik van speciale methoden om een lek op te sporen. Daardoor is hak- of breekwerk niet nodig en voorkomt u niet alleen veel overlast, maar bespaart u ook veel geld.

Welke detectiemethoden zijn er?

Onze medewerkers zetten verschillende detectiemethoden in. Soms combineren we werkwijzen. Een greep uit onze methoden:

Infrarood thermografie

We maken gebruik van een speciale infraroodcamera, die warmteverschillen opmerkt. Daarmee maken we opnamen van de plaats van een mogelijke lekkage. Dankzij deze camera kunnen we schadevrij deze plekken inspecteren. Als we warmteverschillen zien, is dat vaak de plek van de lekkage.

Traceergasdetectie

We zetten een leiding onder druk. Dit doen we met een speciaal soort lekgas, dat overigens niet gevaarlijk is. De leiding wordt nagekeken op drukverlies. Als we drukverlies zien, weten we dat we de lekkage gevonden hebben.

Ultrasoon lekdetectie

We meten ultrasoon geluid door een zender in uw woning te plaatsen. Deze zender zendt ultrasone geluidsgolven uit. Als we merken dat het signaal ergens opvallend sterker is, dan is dat waarschijnlijk de plek van de lekkage. Waar het geluid naar buiten kan, kan vocht immers naar binnen toe.

Wij staan voor u klaar in Leiden

Vanzelfsprekend beschikken onze medewerkers ook nog over andere methoden om de lekkage aan te pakken. Onze werkwijze verschilt per situatie. Dankzij onze ruime ervaring kunnen we goed inschatten welke methode het best bij uw geval past. Vermoedt u lekkage, en denkt u dat onze detectiemethoden voor een oplossing kunnen zorgen? Schakel dan onze hulp in! We komen met plezier bij u in Leiden langs om de lekkage op te sporen.