Detectiemethoden Leiden

Door moderne detectiemethoden toe te passen bij het opsporen van een lekkage voorkomen we overlast en onnodige schade aan je huis. Door deze manier van werken hoeven we niet lukraak muren, vloeren of plafonds open te breken. We kunnen op afstand heel precies vaststellen waar het lek zit.

Heb jij last van een lekkage in Leiden en heb je geen idee waar het lek precies zit? Laat de lekkage opsporen door Moorman Totaal Techniek Lekdetectie. Bel 085 - 106 12 62 of maak gebruik van het contactformulier voor het maken van een afspraak.

Welke detectiemethoden zijn er?

Onze medewerkers hebben de mogelijkheid om verschillende detectiemethoden in te zetten. Soms combineren we verschillende methoden voor het beste resultaat. Hier volgt een greep uit onze meest gebruikte lekdetectiemethoden:

Infrarood thermografie

Bij thermografie maken we gebruik van een speciale infraroodcamera, waarmee we warmteverschillen meten. We maken opnamen op de plaats van een mogelijke lekkage en kijken waar de temperatuur afwijkt. Dankzij deze camera kunnen we onder andere leidingen en daken schadevrij inspecteren. Als we warmteverschillen zien, is dat vaak de plek van de lekkage.

Traceergasdetectie

Bij traceergasdetectie zetten we een gedeelte van een leiding onder druk. Dit doen we met een speciaal soort lekgas, dat overigens niet gevaarlijk is. Vervolgens controleren we de leiding op drukverlies. Als we drukverlies waarnemen, weten we in welk gedeelte van de leiding de lekkage zit.

Ultrasoon lekdetectie

Bij deze methode meten we ultrasoon geluid door een zender in je woning te plaatsen. Deze zender zendt ultrasone geluidsgolven uit. Als we merken dat het signaal ergens opvallend sterker is, dan is dat waarschijnlijk de plek van de lekkage. Waar het geluid naar buiten kan, kan vocht immers naar binnen toe.

Laat jouw lekkage opsporen met moderne detectiemethoden

Vanzelfsprekend beschikken we ook nog over tal van andere methoden om een lekkage op te sporen. Onze werkwijze verschilt per situatie. Op basis van onze ervaring maken we een inschatting welke methoden het beste passen bij de gegeven situatie.

Vermoedt je lekkage? Laat ons dan het lek opsporen met behulp van onze lekdetectiemethoden. We komen met plezier bij je langs in Leiden. We zijn te bereiken op 085 - 106 12 62 en via het contactformulier.